Mistä lainaa oman mökin ostoon?

Nyt alkais oikeasti vähitellen olemaan kuitenkin ajankohtaista tuo oman mökin osto. Vaikka tuossa aiemmin mietinkin tosissaan kannattaako omaa mökkiä ylipäätään ostaa.

Lappi-matkailu-talouskriisi-varaahotelli

Oman mökin ostoon päädyin seuraavien ajatuskiemuroiden kautta. Ensinnäkin minulla ei ole enää asuntolainaa ja siten minulla jää jonkin verran joka kuukausi rahaa, jonka voisin sijoittaa johonkin. Ajattelin että miksei mökki oo ihan hyvä sijoituskohde.

Toiseksi oon todellakin kyllästynyt vuokramökkeihin! Se, että saa vaihtaa paikkaa on niinikään menettänyt hohtonsa, on tässä sen verran tullut Suomen mökkejä kierrettyä. On niin monen tasoista mökkiä niin siisteyden kuin ihan varustetason puolesta. Nuo mökki-ilmoitukset kun saattaa joskus huijata melko paljon. Toisinaan taas on kyllä saanut yllättyä positiivisestikin.

Kolmanneksi, oma mökki on alkanut tuntua sellaselta lapsuuden mummolalta, unelmien talosta maalla, jossa aina on onnellista ja ihanaa. Kyllähän sellaiseen on valmis sijoittamaan!

Nyt vaan pitäs hakea lainaa jonkin verran. Olemme kyllä pistäneet sivuun alkupääomaa jo melkoisesti, alkaa olla jo puolet budjetista kasassa. Lainaa tarvitaan kuitenkin vielä montakymmentä tuhatta. Olen miettinyt että kaikkein helpoin olisi hakea netistä jotakin kulutusluottoa, mutta saako lie sellaista kuitenkaan kymmeniätuhansia euroja?

Tällä hetkellä voi kuitenkin olla aika helppo saada lainaa pankistakin, kun on sen verran hiljaista lainamarkkinoilla muuten. Luulis että ne ottais kiljuen meidät asiakkaaksi ja antais edullisen lainan, kun on käsirahaakin puolet summasta!

Sopivaa mökkiä ei vielä olla löydetty kuitenkaan. Haeskelen edelleen sellaista vanhaa hirsitaloa jossakin ihanassa paikassa, mieluiten tietysti vesistön rannassa. Olisin valmis remontoimaan ihan reilustikin. Olisi kiva, jos talo olisi vielä esimerkiksi jossain pienellä kylällä, maatila vieressä olisi myös kiva. Aah…

Sauna minulla sinne jo on, olemme nimittäin mieheni kanssa tässä iltapuhteina rakenneltu sellaista modernia hirsisaunaa kotipihassa. Idean saimme suomalaisesta uudesta firmasta, Luona-saunoilta. Ne teki viime vuonna saunoja hirsimuuraamalla, nyt tosin ovat siirtyneet clt-massiivipuun käyttöön. Joitakin kuvia taitaa löytyä vielä netistä googlaamalla, suosittelen tuota hirsimuurausta! aivan erinomainen systeemi pihasaunaan!

Kuljetutamme saunan sitten sinne uudelle mökille. Sitä odotellessa olemme saunoneet siinä omalla pihallamme, mutta sitä ei tiedä, että jos tässä prosessissa vielä kovin kauan vierähtää, niin eihän me raaskita tuota saunaa tuosta mihinkään viedä. Joudutaan vielä tekeen uus sauna sinne mökillekin…

No täytyypä taas alkaa katseleen ja selvitteleen noita laina-asioita, on nimittäin nyt kuitenkin yks melko varteenotettava mökkivaihtoehto kiikarissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *