Mökkien vuokrahinnat

Summer cottage

Mökin vuokraaminen on useimmiten oman mökin ostamista parempi vaihtoehto. Vuokramökeistä maksetaan vain mökillä vietetystä ajasta, josta voi nauttia ilman puuseenpystytyshommia tai mökkimaan kitkemistä. Mökin vuokraajana voit lomailla joustavasti missä ja milloin ikinä haluat. Mökkien vuokrahinnat vaihtelevat, mutta yksi asia on varmaa – lainaan tai hotellihuoneeseen verrattuna hyvinkin varusteltu mökki on aina edullisempi vaihtoehto!

Mökkien vuokrahinnat vaihtelevat sesonkiaikojen, mökin tyypin sekä sijainnin mukaan. Rannalla sijaitsevien mökkien huippusesonki on kesällä (viikot 25-32) ja hiihtokeskuksien lähellä sijaitsevien mökkien kevättalvella (viikot 8-17), jouluna ja uutena vuotena. Mökkien vuokrahinnat ovat matalimmillaan keväisin ja syksyisin koulujen alettua. Myös vuokra-ajan pituus vaikuttaa mökkien vuokrahintoihin niin, että pidemmässä yöpymisessä hinta yötä kohti pienenee.

Mökkien vuokrahintoihin vaikuttaa sesonkiajan lisäksi mökin tyyppi ja varustelu. Mökkien perusvarusteluun kuuluu yleensä astianpesukone, sähköuuni, wc, suihku ja tietenkin sauna. Nykyään useimmissa mökeissä on hintatasoon katsomatta myös televisio. Luksusta ja lisähintaa mökkiin tuovat esimerkiksi poreamme, kotiteatteri, kylpyamme tai lasitettu terassi.

Mökkien vuokrahinnat vaihtelevat paljolti mökin sijainnin mukaan. Hiihtokeskusten, nähtävyyksien ja kaupunkien lähellä sijaitsevien mökkien vuokrahinnat ovat keskimääräistä korkeampia erityisesti huippusesonkien aikaan. 20-30 kilometrin päässä esimerkiksi kaupungin keskustasta sijaitsevat mökit voivat olla viikkovuokraltaan jopa satoja euroja keskeisiä mökkejä halvempia. Lisäksi etäinen sijainti on omiaan rauhallista ja rentouttavaa lomaa kaipaaville. Jos tarkoituksena ei ole rampata nähtävyyksissä vaan nauttia yhdessä- tai yksinolosta mökin rauhassa, kannattaa ottaa mökin etäisyys huomioon.

Näin varaat mökin edullisesti

Lähes kaikki vapaa-ajanasuntoja välittävät yritykset tarjoavat selkeän hakupalvelun, jossa yhtenä kriteerinä on mökin minimi- ja maksimivuokrahinnat. Hinnan lisäksi haun voi tehdä esimerkiksi mökin sijainnin, vuokrapäivien, henkilömäärän, nimen, varustelutason ja etäisyyden mukaan. Aseta omaan budjettiisi sopiva hintahaarukka, lisää muut kriteerit ja tee haku.

Mökkien vuokrahinnat näkyvät hakutuloksissa usein välittömästi. Klikkaile sopivia vaihtoehtoja ja tee esimerkiksi taulukko mökkien ominaisuuksista, sijainnista ja hinnasta. Näin mökkien vuokrahintojen vertailu on helppoa ja nopeaa. Jos loma-aika ei ole ehdoton, tee hakuja useilla eri aikaväleillä – kohdalle saattaa osua kolo kalenterissa, jossa hinta on tavallista pienempi alhaisen sesongin takia. Muista myös tarkistaa mökkisivustojen tarjoukset, joissa mökkien vuokrahinnat pistetään uuteen uskoon.

Suomalaiset mökinvälittäjät eivät veloita palkkioita kauttaan tehdyistä vuokrauksista. Myös yksityiset mökinomistajat vuokraavat mökkejä, mutta kuten missä tahansa yksityisen kanssa ilman sopimusta tehdyissä kaupoissa, myös yksityisen tarjoamassa mökinvuokrauksessa on aina omat riskinsä. Koska mökkisivustoilta varatessa mökki maksetaan usein etukäteen, vältytään ikäviltä ongelmilta ja lisäkuluilta mökinvuokrauksen myöhemmissä vaiheissa.

Mökkeily on ainutlaatuinen tapa hiljentyä keskellä Suomen kaunista luontoa tai viettää mukavaa vapaa-aikaa omalla tutulla porukalla. Vuokraamalla mökin säästyt monilta oman mökin hoidon vaivoilta, ja voit keskittyä siihen olennaiseen: saunomiseen, uimiseen, tikan heittoon, makkaran paistoon ja muihin ikimuistoisiin mökkiaktiviteetteihin.

Mökkien vuokrahinnat pähkinänkuoressa:

  • Mökkien vuokrahintoihin vaikuttavat muun muassa sesonkiaika, vuokra-ajan pituus, sijainti ja varustelutaso
  • Mökkikauden huippusesonkeja ovat kesä (viikot 25-32) ja kevät-talvi (viikot 8-17)
  • Mökin vuokraaminen on huippuhalpaa keväisin ja syksyisin koulujen alettua
  • Hiihtokeskusten, nähtävyyksien tai kaupungin keskustan lähellä sijaitsevat mökit ovat keskimääräistä kalliimpia
  • Mökin lisävarustelu kuten poreamme tai kotiteatteri nostaa vuokrahintaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *