Mökkien vuokraaminen Suomessa

joka-kolmas-varastaa-hotellista-varaahotelli

Suomalaiset ovat intohimoista mökkikansaa. Suomessa on tällä hetkellä yli puoli miljoonaa mökkiä, joilla mökkeilee jopa puolet suomalaisista vuosittain. Suomen kotitalouksien määrä on noin 2,5 miljoonaa, eli lähes joka viidennellä taloudella on oma vapaa-ajan asunto. Jos kuulut harvoihin mökittömiin suomalaisiin, on mökkien vuokraaminen Suomessa joustava ja mukava tapa lomailla omalla porukalla.

Mökkien vuokraaminen on Suomessa oman mökin omistamista vaivattomampi ratkaisu. Kun vuokraat mökin omistamisen sijasta, maksat ainoastaan mökillä olosta. Mökin vuokraaminen ei rajoita yhteen paikkaan tai vuodenaikaan – vuokraamalla mökin lomailla joka kerta uudessa paikassa ympäri vuoden. Ja mikä tärkeintä, vuokramökillä voit rehkimisen sijasta keskittyä siihen olennaiseen: perinteisiin mökkiaktiviteetteihin, saunomisen, grillaamiseen ja yhdessäoloon.

Mökkien vuokraaminen Suomessa on helppoa, sillä vuokramökkien valikoima on laaja. Lisäksi nykyään lähes kaikki yksityisten omistajien ja vapaa-ajan asuntoja välittävien yritysten vuokramökit löytyvät kätevästi netistä. Tuhansien vuokramökkien joukosta löydät parhaat vaihtoehdot käyttämällä mökkisivustojen hakukoneita. Hakuun asetetaan halutut kriteerit, kuten minimi- ja maksimihinnat, sijainti maakunnittain tai kaupungittain, varustelutaso ja luokitus sekä henkilömäärä. Hakutuloksissa voit tutustua haluamaasi mökkeihin selaamalla kuvia tai lukemalla lisätietoja.

Haun jälkeen mökki vuokrataan täyttämällä sähköinen yhteystietolomake. Mökin voi vuokrata myös perinteisesti puhelimitse. Tänä päivänä suurin osa mökeistä maksetaan osittain tai kokonaan heti varauksen jälkeen. Puhelimitse varattaessa asiakas saa maksutiedot ja mökin omistajan tai huoltajan yhteystiedot välittömästi. Netissä varattaessa mökin huoltajan yhteystiedot lähetetään sähköpostitse maksusuorituksen jälkeen.

Mökkien vuokraaminen Suomessa on siis helppoa ja nopeaa. Nettivaraus vaatii ainoastaan internetyhteyden ja toimivat verkkopankkitunnukset. Mökin varaajan tulee useimmissa tilanteissa olla varaushetkellä yli 18-vuotias.

Mökkien vuokraaminen on Suomessa merkittävästi hotellissa yöpymistä edullisempaa. Mökin vuokraaminen on myös hotelliyöpymistä rauhallisempi vaihtoehto, joka sopii erityisesti omatoimisille ja omaa tilaa kaipaaville lomailijoille. Mökkien vuokrahintoihin vaikuttavat erityisesti mökin varustelutaso, sijainti, lomasesonki ja yöpymisen pituus.

Ensimmäinen kriteeri edullisen mökin vuokraamisessa on mökin varustelutaso. Kaikista mökeistä löytyvään perustasoon kuuluu yleensä uuni ja hella, kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja muut keittiön ja kodin perusvälineet. Myös televisio löytyy nykyään lähes jokaisesta mökistä. Jos kaipaat jotain hienompaa, on tarjolla myös hintavampia poreammein tai vaikkapa kotiteatterein varusteltuja mökkejä.

Mökkien vuokraaminen Suomessa sopii erityisesti lomailijoille, joille pidemmät välimatkat eivät ole ongelma. Mitä lähempänä kaupunkia, nähtävyyttä tai esimerkiksi hiihtokeskusta mökki sijaitsee, sitä kalliimpi on mökin vuokra. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että 10-20 kilometrin päässä lähimmistä mielenkiinnonkohteista sijaitsevat mökit ovat huomattavasti muita edullisempia.

Mökkikauden sesonkiaikaa on kesä ja hiihtokeskuksissa erityisesti kevät-talvi. Sesonkiaikoina erityisesti nähtävyyksien lähellä sijaitsevat mökit saattavat olla viikkovuokraltaan satoja euroja normaalia kalliimpia. Edullisinta mökkeily on keväisin ja syksyisin koulujen alettua. Myös yöpymisen pituus vaikuttaa vuokrahintaan niin, että mitä pidempään yövytään, sitä edullisempi on yhden yön vuokrahinta.

  • Suomessa on tuhansia yksityisten omistajien ja vapaa-ajan asuntojen välittäjien tarjoamia vuokramökkejä, joilla voi yöpyä edullisesti vuodenajasta riippumatta
  • Mökkien vuokraaminen Suomessa on helppoa, sillä lähes kaikki vuokramökit voi vuokrata ja maksaa netin kautta
  • Mökkejä voi hakea mökkisivustojen hakukoneella mm. minimi- ja maksimihinnan, sijainnin, varustelutason ja henkilömäärän mukaan
  • Mökin vuokrahintaan vaikuttavat erityisesti mökin varustelutaso, sijainti, lomasesonki ja yöpymisen pituus
  • Mökkien vuokraaminen Suomessa on hotelliasumista edullisempi ja rauhallisempi vaihtoehto, joka sopii erityisesti omasta rauhasta ja tilasta nauttiville lomailijoille

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *